Att vara mamma och företagare

16 juni, 2016 by lindab | Filed under Okategoriserade.

Det är inte lätt att vara företagare, och det blir definitivt inte lättare av att samtidigt bli gravid och ska bli mamma här kommer jag ta upp lite information om vad jag gick igenom när jag blev gravid och samtidigt försökte driva företag.

Ibland orkar man bara inte jobba

Man måste inse att vissa dagar så orkar man bara inte jobba, det finns helt enkelt inga krafter alls att ta ifrån. Man måste planera för att det blir ett par dagar som dessa, desto mer mot slutet av graviditeten och du kommer hamna efter din planering men det är bara så det är. Försök att få så mycket gjort när du mår bra för att sedan kunna ligga i soffan en hel dag om det så krävs.

Skön Soffa

Det finns dock fördelar

Att vara egenföretagare med kontoret i hemmet ger dock vissa fördelar, nämligen att du verkligen kan jobba in i det sista. Hade jag jobbar på ett kontor hade jag behövt tagit ledigt de sista veckorna, nu kunde jag jobba ändå i det sista i och med att jag kunde sitta i soffan eller rentutav inte ens lämna sängen vissa dagar och fortfarande jobba. Det är nog den fördelen som finns om man ska nämna någon.

Dåligt humör

Låt inte det dåliga humöret komma ut över dina klienter och kunder, vänta hellre med att svara på ett mail än att svara i en hast när du är sur. Det är alltid bättre att vänta några timmar tills humöret har ändrat sig. Inte nog med att man kan vara på dåligt humör, kroppen i sig förändras otroligt mycket under en graviditet och jag började exempelvis tappa hår helt okontrollerat under en veckas tid ungefär, detta gjorde att jag inte ville ha personliga möten med mina klienter då jag anser att mycket av den jag är lyfts upp av mitt utseende och jag mår inte bra om jag inte trivs med mitt utseende. Tydligen så saknar kroppen mycket vitaminer under en graviditet då allt går till fostret och då kan håravfall uppstå som en komplikation till detta. Men även det löste sig till slut och allting gick bra!

Nu har jag försökt driva företag ett tag med en liten bebis som behöver min uppmärksamhet och det är betydligt svårare kan jag lova. Jag återkommer om någon månad när jag har listat ut hur jag ska kombinera att vara småbarnsmamma och företagare på samma gång.

 


Comments are disabled